Noutati

ANUL 2012

1.CONDUCERE SI DEZVOLTARE PERSONALA
Este un training compus din trei module de cate o zi, avand urmatoarele teme:
• Autocunoastere, comunicare si relatii interpersonale;
• Echipa, un model de sinergie;
• Despre practica de management in organizatii

2. SCOP SI VIZIUNE IN VIATA SI IN CARIERA – seminar de o zi care isi propune sa aduca in atentie problematica autocunoasterii si importantei acesteia in initierea si mentinerea relatiilor, conturarea si realizarea viziunii in cariera si in viata.

3. LEADERSHIP: VIZIUNE SI SCHIMBARE
Acest work-shop de doua zile urmareste paralela leadership/management, prezinta abordarea sistemica in management si dezvolta, prin exercitii si interactiune, competente ale inteligentei emotionale implicate in procesul conducerii.

4.ECHIPA, O RESURSA IN PERIOADELE CRITICE – doua zile de training pe tema construirii si dezvoltarii echipei, sustinut de exercitii de echipa care dezvolta abilitati de comunicare, de cooperare, de abordare a conflictelor, de luare a deciziilor etc.

5.MANAGEMENTUL SI CONSOLIDAREA ECHIPEI – teambuilding care propune si o varianta de teambuilding combinat cu training.

6.COMUNICARE INTERNA : PROCESE SI STRATEGII – training de doua zile axat pe cunoasterea elementelor critice ale comunicarii organizationale si pe strategii de ameliorare a proceselor de comunicare interdepartamentala si interpersonala.

7.ATITUDINE POZITIVA SI LIMBAJ CONSTRUCTIV
Este un seminar de o zi conceput pe principiile invatarii din actiune. El vizeaza schimbarea de atitudine si de comportamente in special in procesele de comunicare, astfel incat participantii sa obtina beneficii vizibile in planul relationarii.

HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS – Solutii pentru evaluarea personalitatii si pentru dezvoltare

Sistemul contine trei tipuri de rapoarte, care se bazeaza pe rezultatele testelor on-line:
• HPI – evidentiaza punctele forte si zonele de dezvoltare ale personalitatii in conditii obisnuite; este partea “luminoasa”, pozitiva a personalitatii
• HDS – identifica « reteta potentiala de succes » si evalueaza factorii de risc plus tendintele spre comportamente disfunctionale in momente de stres, oboseala si presiune ; este partea intunecata a personalitatii
• MVPI- identifica tipul de mediu in care o persoana va avea maximum de productivitate ; releva preferintele, interesele si motivatiile persoanei, elemente care sunt utile pentru a stabili compatibilitatea cu membrii unei echipe sau cu cultura organizatiei.

strong>2011: un nou seminar va asteapta la inceput de an.
ATITUDINEA POZITIVA si LIMBAJUL CONSTRUCTIV in ACTIUNE – vezi pagina de training.

A aparut site-ul firmei INTT ENERGY la adresa  http://www.intt.ro, unde – la pagina de NOUTATI – veti gasi afisul programului „Impreuna spre viitor”.

Proiectul ” IMPREUNA SPRE VIITOR” promoveaza principiile inteligentei emotionale si urmareste sa aduca la lumina si sa dezvolte capacitati de cunostere si de autocunoastere, de relationare, de afirmare de sine, de control al reactiilor, de gandire constructiva si limbaj pozitiv. Jocurile, activitatile de echipa, simularile, discutiile pe teme de interes pentru tineri, modelele de interactiune pe care le vor exersa, precum si crearea unor situatii de invatare din evenimentele spontane  ce apar in sala de training vor crea mediul unic de invatare si de modelare a comportamentelor.

Este un inceput la care va invitam sa fiti alaturi. Avem nevoie de sprijin, de idei si de implicare, pentru ca vrem sa ne convingem ca proiectul este util, ca va creste si va contribui la schimbarea peisajului  sumbru din jurul nostru.

Un test …  DESPRE FERICIRE

1. Pentru a va face o idee in legatura cu locul unde va aflati pe axa fericire-tristete, raspundeti la urmatorul chestionar prin „niciodata”, „uneori”, „frecvent” sau „aproape intotdeauna”. Pentru ca raspunsurile voastre sa aiba inteles si acuratete, incercati sa va ganditi la situatii care sa ilustreze si sa sustina raspunsul.
o Va considerati o persoana vesela ?
o Cand va sculati dimineata, asteptati de regula cu nerabdare ziua care abia incepe ?
o Exista activitati care va fac placere ?
o Ceilalti va considera o persoana vesela ?
o Ceilalti cred ca aveti simtul umorului ?
o Voi credeti ca aveti simtul umorului?
o Sunteti in stare sa radeti de propria persoana?
o Cand cineva face o gluma pe seama voastra, suntei in stare sa o luati ca atare ?
o Cat de des v-ati spus in ultima luna ca viata este destul de frumoasa ?

Autoevaluare
Acordati-va pentru fiecare raspuns un punctaj de (-4) pentru raspuns „niciodata”, (-2) pentru „uneori”, (+2) pentru „frecvent ” si (+4) pentru „aproape intotdeauna”. Adunati punctele. Cu cat scorul obtinut este mai mare, cu atat este mai mare si capacitatea voastra de a fi fericiti.
Daca scorul inregistrat este sub (-12) sau chiar mai mic, este posibil sa fiti deprimati.   OOPS!

Ce este de facut? Ca sa gasiti solutii, trebuie sa raspundeti macar la unele dintre intrebarile urmatoare, apoi  sa va lasati inspirati si sa indrazniti mai mult…

1. Enumerati cateva dintre activitatile voastre preferate (unele ar putea data chiar din copilarie). Cand v-ati ocupat ultima oara de ele? Cat de des va ocupati de ele acum?
2. Cum va distrati de regula la locul de munca, acasa, pe plan social si cum va recreati?
3. Care sunt sporturile preferate ? Le priviti sau le si practicati ?
4. Dintre toate cunostintele voastre, cu cine va simtiti cel mai bine ?
5. Cand ati ras ultima data din toata inima ? Ce lucruri va amuza?
6. Cat de des va duceti la film, la teatru sau la concerte ? Va face placere ?
7. Va place sa calatoriti ? Ce anume va place sa faceti atunci cand calatoriti ? Va intereseaza sa faceti vizite, sa practicati sporturi sau activitati cu caracter cultural ?
8. Cand v-ati luat vacanta ultima data ? In timpul in care ar trebui sa va distrati va luati cu voi si de lucru?
9. Cand a fost ultima data cand ati facut ceva cu adevarat spontan si neobisnuit ? Ganditi-va bine la acesta activitate si la cum v-ati simtit.

Va doresc succes si astept comentarii.

Pachete de servicii destinate echipelor

Oricat de mica ar fi o organizatie, ea poate fi tratata ca o echipa, iar in perioade grele, ca cea prin care trecem, intarirea echipei este un „must”. Asadar, va propun un pachet de servicii intersanjabile, adica personalizabil in functie de marimea, nevoia si disponibilitatea clientului:

  • evaluarea compatibilitatii membrilor echipei, a profilului de personalitate si a profilului de dezvoltare a fiecarui membru ( HOGAN Assessment Systems)
  • coaching de echipa ( workshop) si coaching individual ( de cariera si de viata)
  • training cu tema „Construirea si dezvoltarea echipei” si team building

Valoarea aproximativa a pachetului este de 300 de euro /persoana, plus sau minus in functie de complexitatea pachetului si de perioada de timp alocata desfasurarii lui.

Din nou alaturi de tineri

Am reinceput in 31 martie colaborarea cu Fundatia CODECS pentru leadership.  Mai precis, am readus in Brasov dupa o absenta de cinci ani programul „Liderii Mileniului III”  destinat elevilor de liceu. Am o grupa de 14 elevi de la Liceul „Andrei Saguna” cu care voi lucra in sedinte saptamanale timp de 10 saptamani, iar impreuna ne vom axa pe dezvoltarea competentelor sociale in cadrul modulului intitulat „Inteligenta emotionala”.

Tema a suscitat interes, iar tinerii sunt foarte deschisi si – dupa cum au declarat – doresc sa se autocunoasca, sa invete sa comunice mai bine , sa invete sa lucreze in echipa, sa stie sa relationeze si sa socializeze intr-un mod mai plin de sens. Atunci cand voi avea marturiile lor, le voi posta pe pagina rezervata inteligentei emotionale, ca argument la utilitatea oricaror programe de acest tip. De ce sunt utile? Pentru ca sunt o alternativa la invatamantul traditional, pentru ca dezvolta abilitati care sunt implicate mai puternic in dezvoltarea personala, pentru ca ii pregatesc pe elevi pentru viata reala si le dau instrumentele care ii vor ajuta sa aiba succes. Depinde de  ei cum  folosesc aceste instrumente ca sa le maximizeze efectul.

Lansez acum o noua tema de training :

ECHIPA – o resursa in perioadele critice

Programul este conceput cu scopul de a crea o conexiune puternica intre ideea de a construi si consolida echipe, chiar si temporare, de a crea o cultura a lucrului in echipa si de a intelege rolul leadership-ului, mai ales in perioade cu turbulente si cu mari incertitudini. Incepem prin a initia participantii in ceea ce inseamna notiunea de echipa si ce diferentiaza o echipa de un grup oarecare. Sunt abordate subiecte legate de etapele formarii echipei, sarcina si proces in cadrul echipei, structuri ale echipei, gandirea de grup si anxietatea, coeziune si conformism, eficacitatea echipei, tipologii ale roluri in echipa, solutionarea conflictelor si luarea deciziei in echipa. Continuam cu discutarea conceptului de inteligenta emotionala si cu prezentarea unor competente sociale, de relationare care dau consistenta echipei, dar si leadership-ului. Programul este preponderent aplicativ, pentru ca participantii sa poata experimenta procesele de grup cele mai importante : comunicarea, decizia, rezolvarea problemelor si, foarte important, pentru a exersa si dezvolta abilitatile de ascultare, de empatie, de management al stresului, de autoconstientizare, de utilizare a unui limbaj constructiv, de cooperare.

Reclame
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s