BRAVO, ROMANIA!

Recunosc că m-am contaminat şi eu de entuziasmul concetăţenilor noştri. Şi, DA!, sunt surprinsă de victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale. Nu că n-aş fi dorit-o…. Românii s-au aflat ieri într-unul din rarele lor „momente” de mobilizare şi, iată, au reuşit să răstoarne situaţia în ciuda tuturor manipulărilor, manevrelor, pomenilor şi altor „instrumente” electorale PSD-iste.

Sunt conştientă de faptul că o schimbare nu este posibilă de azi pe mâine (entuziasmul meu este moderat, deci, altfel aş sări în sus de bucurie), totuşi, măcar acum pot fi optimistă. Aş vrea, însă, ca aceasta să fie o lecţie pe care să o învăţăm rapid şi să nu o uităm. Îmi doresc ca mobilizarea să devină un tipar de conduită civică şi personală, căci avem multe de făcut. Drumul schimbării este greu şi plin de sacrificii, însă mobilizarea în jurul unui ţel şi a unui lider ne vor ajuta să construim ceea ce ne dorim şi ne va aduce mari satisfacţii.

Nu pot să nu fac o paralelă cu momentul 1866, când doar un „domn străin”, venit din Germania, a făcut posibilă „pacea între dobitoacele”politicii dâmboviţene şi a creat apoi o ţară. Poate că spiritul german din 2014, la fel ca cel din 1866, va recrea o ţară pe baze oneste şi juste, în care se munceşte cinstit şi se trăieşte bine, o ţară care-şi preţuieşte valorile până acolo încât ele să devină modele. Sper să trăiesc într-o Românie în care oamenii se respectă şi se ajută şi din care nu mai trebuie să pleci ca să te realizezi. Nu azi, mâine, dar poate că la final de mandat al Domnului Iohannis nu doar vom fi mai mulţi în ţara noastră, dar vom fi mai puternici, pentru că vom trăi demn, curat, frumos şi vom avea un viitor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s