BOC!, TROSC!, PLEOSC!

Daca tot  este (inca) libera exprimarea  opiniei personale, hai sa-mi afisez si eu consternarea pe care am incercat-o ieri la aparitia  premierului „boc, trosc, pleosc!”  in conferinta de presa de la Palatul Victoria.

Iese omul in fata natiunii cu lectia bine invatata  si explica multimii, gloatei sau cum i-or mai fi zicand ei acolo, SUS, la partid&guvern& presedintie, cate masuri au „decis” sa ia ca sa impulsioneze economia, sa sprijine mediul de afaceri si sa ajute tinerii sa devina antreprenori ( iti vine sa mori de ras nu alta!) si presa ostila sare la el cu intrebari si asmute „boborul”. Pe langa marile masuri de dinamizare, sunt mentionate in treacat, dar tot cu ton de mare realizare ( acte de normalitate, le zice Vladescu) modificarile la Codul fiscal, menite sa aduca noi venituri la buget. Stim cu totii, pentru ca simtim pe pielea noastra zi de zi, ca aceste masuri, expresie clara a incompetentei in materie de restructurare,  nu fac decat sa sugrume si ce a mai ramas la suprafata in economia romaneasca atat de lovita. Nu conteaza, insa, pentru ca guvernantii si acolitii sunt deasupra tuturor si au un sentiment pregnant ( de gasca!) ca nu vor fi atinsi de austeritate. Ei au afaceri, iar retelele lor sunt puternice si vor rezista.

Dar noi ceilalti? Cum ramane cu noi? Ca sa fii conducator trebuie sa existe oameni care sa te urmeze, sa creada in tine si sa te sustina. Numai ca ei nu stiu asta si nu isi dau seama ca sunt pe cale sa ne piarda, pierzandu-si astfel sursa existentei lor. Lasa saracia si incredibila suferinta cotidiana la care ne osandesc! In mintile politicienilor ajunsi la putere noi nu meritam  nici macar respectul de a informati. Nu fiecare in parte, ci in mod colectiv, prin intermediul mass-media. In dialogul conducatorilor cu tara, mass-media ar trebui sa fie canalul de comunicare, moderatorul si „oglinda”. Ce se vede acum in aceasta oglinda? Dispret, autosuficienta, aroganta si multa, multa prostie. Prostie cu staif.

Boc nici macar nu se mai osteneste sa mimeze intentia de a fi transparent, in dialog cu noi toti, cum o faceau politicienii pana acum. Este atat de sigur de sustinere si de faptul ca va ramane prim-ministru, incat le da cu tifla ziaristilor si, prin ei, noua tuturor. De aici consternarea mea. Nu numai ca s-a adeverit ceea ce a emanat de la CSAT via Cotroceni ca „presa submineaza siguranta nationala”,  facand astfel din ea un tap ispasitor pentru toate necazurile natiunii, insa a „tasnit” la suprafata adevarul ca noi ca popor,ca alegatori, ca oameni in ultima instanta, nu contam deloc pentru cei de la putere.  Ei…, asta ma indarjeste si ma face sa renunt la „neutralitate”. Acum ma gandesc la solutii…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s