Sa vorbim despre actualitate…

… caci daca nu ai de lucru, te ocupi de orice se intampla in tarisoara asta. Hai sa vedem de ce intampla!

1. norul de cenusa vulcanica 2. greva in invatamant 3. pregatirea documentelor legale pentru parlamentul unicameral 4. preocupari majore pentru largirea bazei de impozitare ( scapa cine poate!) 5. concedieri in sectorul bugetar s.a.

Sigur, sunt vremuri grele. Ne preocupa temele zilei si ne ingrijoram din locul nostru cald, din fata televizorului sau la un taifas cu prietenii. Altii, cei alesi, se intrebuinteaza serios cand este vorba de probleme atat de importante, caci daca nu ar face-o, ar pierde avantajele de care se bucura acum. Asa ca, avem pe de o parte o masa de (manevra, era sa zic)  de oameni ingrijorati, dar absenti ( gandesc, insa nu actioneaza), iar pe de alta parte, o minoritate de alesi, care mimand ingrijorarea, actioneaza , dar nu gandesc, sau – in tot cazul- nu gandesc decat la interesele lor. Ce- i de facut?

Putem sa ne facem ca „ploua” in continuare, putem sa filozofam si sa ne  exprimam  plastic gandurile pe unde apucam, putem sa ascultam pe altii care gandesc, putem sa plecam in locuri mai sigure, putem sa ne mintim pe  noi insine, putem sa facem haz de necaz sau putem sa actionam, in sfarsit. Mai avem o sansa daca ne scuturam de lene si de teama. Fiecare dintre noi  sa inceapa sa lucreze cu sine si apoi sa lucreze impreuna cu altii. Sa-i educe, daca de asta au nevoie, sa-i calauzeasca, sa le fie model, sa ii sprijine ca sa isi puna in practica  ideile si cunostintele.  Noi toti ar trebui sa refuzam sa fim cobaii unor nepriceputi, pentru ca exista in tara asta oameni competenti si bine intentionati. Ei, insa, nu sunt lasati sa actioneze de o patura de  imbogatiti, incarligati intre ei intr-o retea de tip mafiot. Sa-i denuntam, sa nu ii votam si sa actionam impreuna ca o forta benefica pentru aceasta tara. Sa devenim o constiinta si un motor pentru acele schimbari care ne pot mentine in randul popoarelor  civilizate si prospere. Se poate, daca ne unim si ne propunem toti ( noi, astia anonimi) acelasi scop.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s