Gandesc, deci exist

Gandesc, insa sinapsele nu sunt multiple, nici prea rapide. Incerc ceea ce se cheama – pentru mine – gandire pura. Fara constrangeri si agitatia data de termene, obiective, rezultate ori evaluari. Gandesc pentru ca vreau sa am mintea activa si pentru ca imi place. Si mai vreau ceva: sa creez o conexiune sanatoasa intre minte si corp, care sa ma ajute sa inteleg mai bine ce se petrece in interiorul meu si sa observ mai mult din ceea ce se intampla in exteriorul meu. Vreau sa reusesc mai mult cu framantare mai putina. Vreau intelepciune.

Acum, ce am putea observa noi toti in jurul nostu? Posibile raspunsuri: natura ( precis ea ne invata multe, multe lucruri simple si foarte pretioase), pe cei dragi cu nevoile temerile si  aspiratiile lor ( putem fi mai receptivi le acestea si schimba in felul acesta in bine raporturile noastre cu ei ), freamatul strazii, fenomenele naturii ( un apus, un rasarit, curcubeul, o floare care se dechide) si multe altele. Este un intreg univers care se cere descoperit.

Ce am putea observa in noi insine? Fluxul de ganduri, reactiile din corp, felul in care reactionam la evenimente si persoane, emotiile pe care acestea ni le produc, ce ganduri le amplifica, ce teme reprezinta tipare etc. Putem analiza si trage concluzii, putem schimba reactiile noastre, putem echilibra felul in care traim  si deveni astfel mai inteligenti, mai inspirati, mai multumiti de noi insine.

Mai avem apoi si alta optiune: sa traim in prezent si sa vedem partea buna a lucrurilor  care ni se intampla. Sa fim prezenti in sensul de a fi constienti de propria persoana si de tot ceea ce ne inconjoara, de a gusta si a ne bucura de fiecare clipa. Este foarte intelept sa tindem in fiecare moment spre echilibru si sa cautam armonia. Armonia interna se va revarsa in exterior si va influenta mediul, iar mediul ne va raspalti inzecit pentru ceea ce ii oferim. Suntem ceea ce gandim. Si ceea ce simtim, iar intre gand si emotie exista o legatura ascunsa, insa foarte manifesta, foarte plina de consecinte.

Asadar, gandesc, SIMT, deci exist. Introduc in ecuatie si emotiile, iar referitor la emotii fac recomandarea sa le traim, sa invatam din ele si  sa ne cream amintiri emotionale vaoroase, care sa ne ajute la momentul potrivit.

Reclame

Un gând despre „Gandesc, deci exist

  1. Adaugati functionalitate deosebita site-ului dumneavoastra prin posibilitatea de traducere a fiecarei pagini in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Foarte simplu si eficient, prin inserarea unui mic cod pe care il puteti gasi la adresa http://www.anunturibucuresti.ro/traducere/ veti oferi fiecarui vizitator posibilitatea traducerii instantanee a oricarei pagini, intr-una din cele 35 de limbi de circulatie internationala. La aceiasi adresa puteti gasi si un exemplu de functionare al codului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s