Pauza de august

Este august… perioada de concediu din multe puncte de vedere. Nu muncim ( decat unii care sunt norocosi, as zice, in conditiile actuale), nu gandim ( doar este criza, uneori chiar si de inspiratie, nu?),  nu indraznim, nu cumparam, nu facem planuri etc.

Asta este valabil pentru romanul de rand. Ca exista si o clasa a celor favorizati, carora nu le pasa. Orice s-ar intampla, ei se ridica precum hopa-Mitica. Si in acest caz functioneaza reteaua. Chiar ar putea fi un model de functionare ce merita extins  la alte domenii, ca sa profite si restul lumii.

Si la mine se simte o „amortire”, poate efectul unui confort regasit de care ma bucur temporar. Ce este natura umana! Cum a dat de bine, de usor, cum isi autoconserva energiile. Cel mai dureros este faptul ca energia creatoare someaza. Dar timpul trece repede, la fel si luna august si mini-concediul. Vine – insa- toamna, cand nu mai am nici o scuza.Tot ce a existat in forma latenta sau de germene, trebuie sa dea roade. Este in legea firii.

Va fi o toamna fierbinte si la propriu, se zice, si la figurat, caci doar acum sperantele si ideile „clocite” peste vara vor avea sansa sa prinda viata si sa creeze rezerva pentru iarna. Atunci va fi momentul sa ne adunam cu totii energiile si sa fim destepti, harnici, productivi, ingeniosi, prevazatori, clarvazatori si … lista ramane deschisa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s